Wednesday, February 26, 2020

Harith Faisal

Nak cari rumah sewa yang betul? Ikuti perkongsian dari pakar kewangan ini.

  1. Sebenarnya tak salah pun hidup menyewa tau. Asalkan masa kita menyewa rumah orang lain tu, kita dah ada rumah atas nama sendiri. Beli...

Nak beli rumah sendiri dengan modal minima ketika baru mula bekerja? Baca artikel ini...

  Tips ini sangat sesuai untuk anak muda sebab biasanya anak muda tak banyak duit simpanan. Almaklumlah baru mula bekerja 1-3 tahun selepas habis belajar. Juga...

5 perkara yang anak muda boleh target sebelum umur 35 tahun

"Kau kena ada 5 ni sebelum 35 tahun." “Kalau tak dapat juga kena buat apa?” “Kau kena menggelabah.” #1 Duduk rumah yang selesa Umur dah masuk 35 tahun dah...

10 tips beli rumah pertama yang newbie wajib tahu

Ada bermacam-macam cara untuk memilih hartanah yang baik. Ada yang memilih untuk membeli di kawasan tertentu. Ada yang beli je kat mana-mana pun asalkan...

10 perkara tentang rumah busuk yang anda patut tahu sebelum mula membelinya

  Orang biasa, dia akan pandang rumah busuk dan rosak sebagai jijik. Tapi pelabur hartanah nampak rumah busuk tu peluang untuk buat untung segera. Jom...
Sumber : http://www.careeraddict.com

20 tips untuk miliki 4 buah rumah dalam masa 5 tahun mula bekerja

Bila kita ada ilmu yang betul, tak mustahil pun kita boleh beli rumah dalam masa 5 tahun bekerja. Malah lebih awal dari tu pun...

Dengan gaji RM3K, rumah bagaimana yang perlu anda ada? Baca artikel ini sampai habis...

  1. Anak muda makan gaji RM3K nak beli rumah pertama, rumah idaman RM500K memang tak realistik. Ansuran bulanan saja dah RM2,500. 2. Apa yang dia...

Orang bergaji RM3K pun tak beli rumah lagi? Jom baca kenapa

Bagi anak muda yang baru dapat kerja, normallah jika masih bertatih nak susun langkah nak beli rumah sendiri. Tapi macam mana pula orang yang...

Nak beli rumah pertama sebelum umur 25 tahun? Baca artikel ini sampai habis tentang...

  Dulu-dulu saya ingatkan orang hanya mula beli rumah pada umur 30 tahun. Iyelah, pada umur tu, kononnya seseorang tu mesti dah matang, ada kerjaya...

Jana pendapatan sampingan dengan melabur dalam rumah low cost. Ikuti perkongsian berkesan dari pakar...

1. Nak beli untuk duduk sendiri okay, untuk pelaburan pun okay. Carilah di kawasan hotspot contohnya di Shah Alam, Damansara Damai, Bandar Seri Permaisuri...