Saturday, September 21, 2019

Harith Faisal

Nak beli rumah pertama sebelum umur 25 tahun? Baca artikel ini sampai habis tentang...

  Dulu-dulu saya ingatkan orang hanya mula beli rumah pada umur 30 tahun. Iyelah, pada umur tu, kononnya seseorang tu mesti dah matang, ada kerjaya...

5 ilmu wajib yang perlu anda tahu untuk elak daripada berhutang. Habiskan baca artikel...

  Sejak kecil kita banyak terdedah dengan budaya berhutang. Orang kita sangat gemar berhutang. Beli karpet dengan Banggali, hutang. Makan kat kedai, masuk buku 555. Beli...

4 sebab kenapa ketua keluarga wajib ada income protection

  Kau WAJIB tahu pasal income protection ni. Lagi-lagi kalau kau adalah seorang suami dan seorang ayah, memang kena ada INCOME PROTECTION. #1 SUAMI PENYUMBANG UTAMA PENDAPATAN...

Dengan gaji RM3K, rumah bagaimana yang perlu anda ada? Baca artikel ini sampai habis...

  1. Anak muda makan gaji RM3K nak beli rumah pertama, rumah idaman RM500K memang tak realistik. Ansuran bulanan saja dah RM2,500. 2. Apa yang dia...

10 tips beli rumah pertama yang newbie wajib tahu

Ada bermacam-macam cara untuk memilih hartanah yang baik. Ada yang memilih untuk membeli di kawasan tertentu. Ada yang beli je kat mana-mana pun asalkan...
Sumber : http://www.careeraddict.com

20 tips untuk miliki 4 buah rumah dalam masa 5 tahun mula bekerja

Bila kita ada ilmu yang betul, tak mustahil pun kita boleh beli rumah dalam masa 5 tahun bekerja. Malah lebih awal dari tu pun...

Anda takkan mampu beli rumah pertama kalau masih lakukan 4 kesilapan ini

Tak semua orang bernasib baik. Bukannya hari ni cadang nak beli rumah pertama, bulan depan terus dapat. Lagi-lagi yang tak pernah langsung peduli tentang...

Lelaki ini dedahkan tips penjawat awam boleh beli 6 rumah dengan senang

  1. Sampai sekarang, saya masih anggap penjawat awam ada unfair advantage untuk beli rumah banyak-banyak berbanding pekerja swasta. Unfair advantage tu adalah dari segi...

5 perkara yang anak muda boleh target sebelum umur 35 tahun

"Kau kena ada 5 ni sebelum 35 tahun." “Kalau tak dapat juga kena buat apa?” “Kau kena menggelabah.” #1 Duduk rumah yang selesa Umur dah masuk 35 tahun dah...

Nak beli rumah sendiri dengan modal minima ketika baru mula bekerja? Baca artikel ini...

  Tips ini sangat sesuai untuk anak muda sebab biasanya anak muda tak banyak duit simpanan. Almaklumlah baru mula bekerja 1-3 tahun selepas habis belajar. Juga...