Wednesday, July 17, 2019

Harith Faisal

Orang bergaji RM3K pun tak beli rumah lagi? Jom baca kenapa

Bagi anak muda yang baru dapat kerja, normallah jika masih bertatih nak susun langkah nak beli rumah sendiri. Tapi macam mana pula orang yang...

Jana pendapatan sampingan dengan melabur dalam rumah low cost. Ikuti perkongsian berkesan dari pakar...

1. Nak beli untuk duduk sendiri okay, untuk pelaburan pun okay. Carilah di kawasan hotspot contohnya di Shah Alam, Damansara Damai, Bandar Seri Permaisuri...

Nak cari rumah sewa yang betul? Ikuti perkongsian dari pakar kewangan ini.

  1. Sebenarnya tak salah pun hidup menyewa tau. Asalkan masa kita menyewa rumah orang lain tu, kita dah ada rumah atas nama sendiri. Beli...

6 ciri wajib tengok sebelum pilih pembiayaan rumah. Poin #6 paling penting

Setiap bank di Malaysia ni ada kelebihan dan kekurangan mereka. Sebelum nak mohon pinjaman perumahan, korang kena dapatkan maklumat yang betul. Apa yang nak kena tengok...

Nak beli rumah sendiri dengan modal minima ketika baru mula bekerja? Baca artikel ini...

  Tips ini sangat sesuai untuk anak muda sebab biasanya anak muda tak banyak duit simpanan. Almaklumlah baru mula bekerja 1-3 tahun selepas habis belajar. Juga...

Nak beli rumah pertama sebelum umur 25 tahun? Baca artikel ini sampai habis tentang...

  Dulu-dulu saya ingatkan orang hanya mula beli rumah pada umur 30 tahun. Iyelah, pada umur tu, kononnya seseorang tu mesti dah matang, ada kerjaya...

5 ilmu wajib yang perlu anda tahu untuk elak daripada berhutang. Habiskan baca artikel...

  Sejak kecil kita banyak terdedah dengan budaya berhutang. Orang kita sangat gemar berhutang. Beli karpet dengan Banggali, hutang. Makan kat kedai, masuk buku 555. Beli...

6 perkara penting yang anda perlu buat sebelum berani berhutang. Point ke 2 paling...

Orang suka dan berani berhutang dengan bank sebab dia yakin dia stabil kewangan dan mampu bayar ansuran setiap bulan. Lagi pun, kita semua tak...

5 perkara yang anak muda boleh target sebelum umur 35 tahun

"Kau kena ada 5 ni sebelum 35 tahun." “Kalau tak dapat juga kena buat apa?” “Kau kena menggelabah.” #1 Duduk rumah yang selesa Umur dah masuk 35 tahun dah...

Lima perkara yang menghalang anda untuk beli rumah. Baca artikel ini sampai habis.

  TAK TAHU Bolehlah pergi ke seminar/talk hartanah. Target yang bawah RM100. Seminar free pun ada. Untung kita sekarang. Sifu-sifu hartanah banyak share ilmu di FB....