Sunday, January 20, 2019

Harith Faisal

Lelaki ini dedahkan tips penjawat awam boleh beli 6 rumah dengan senang

  1. Sampai sekarang, saya masih anggap penjawat awam ada unfair advantage untuk beli rumah banyak-banyak berbanding pekerja swasta. Unfair advantage tu adalah dari segi...
Sumber : http://www.careeraddict.com

20 tips untuk miliki 4 buah rumah dalam masa 5 tahun mula bekerja

Bila kita ada ilmu yang betul, tak mustahil pun kita boleh beli rumah dalam masa 5 tahun bekerja. Malah lebih awal dari tu pun...

6 perkara penting yang anda perlu buat sebelum berani berhutang. Point ke 2 paling...

Orang suka dan berani berhutang dengan bank sebab dia yakin dia stabil kewangan dan mampu bayar ansuran setiap bulan. Lagi pun, kita semua tak...

10 perkara tentang rumah busuk yang anda patut tahu sebelum mula membelinya

  Orang biasa, dia akan pandang rumah busuk dan rosak sebagai jijik. Tapi pelabur hartanah nampak rumah busuk tu peluang untuk buat untung segera. Jom...

Nak cari rumah sewa yang betul? Ikuti perkongsian dari pakar kewangan ini.

  1. Sebenarnya tak salah pun hidup menyewa tau. Asalkan masa kita menyewa rumah orang lain tu, kita dah ada rumah atas nama sendiri. Beli...

Lima perkara yang menghalang anda untuk beli rumah. Baca artikel ini sampai habis.

  TAK TAHU Bolehlah pergi ke seminar/talk hartanah. Target yang bawah RM100. Seminar free pun ada. Untung kita sekarang. Sifu-sifu hartanah banyak share ilmu di FB....

Nak beli rumah sendiri dengan modal minima ketika baru mula bekerja? Baca artikel ini...

  Tips ini sangat sesuai untuk anak muda sebab biasanya anak muda tak banyak duit simpanan. Almaklumlah baru mula bekerja 1-3 tahun selepas habis belajar. Juga...

Anda takkan mampu beli rumah pertama kalau masih lakukan 4 kesilapan ini

Tak semua orang bernasib baik. Bukannya hari ni cadang nak beli rumah pertama, bulan depan terus dapat. Lagi-lagi yang tak pernah langsung peduli tentang...

Nak beli rumah pertama sebelum umur 25 tahun? Baca artikel ini sampai habis tentang...

  Dulu-dulu saya ingatkan orang hanya mula beli rumah pada umur 30 tahun. Iyelah, pada umur tu, kononnya seseorang tu mesti dah matang, ada kerjaya...

5 ilmu wajib yang perlu anda tahu untuk elak daripada berhutang. Habiskan baca artikel...

  Sejak kecil kita banyak terdedah dengan budaya berhutang. Orang kita sangat gemar berhutang. Beli karpet dengan Banggali, hutang. Makan kat kedai, masuk buku 555. Beli...