Saturday, September 21, 2019

Firdaus Pay

Apa yang penting sangat dengan Tabung Kecemasan ni? 

    Apa tu Tabung Kecemasan? Kita selalu dengar orang bercakap pasal tabung kecemasan kan? Tapi tahukah kita apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan tabung? Sebenarnya definisi ini...

Tips yang anda perlu tahu untuk berurusan dengan ejen lelong sebelum memilih rumah lelong

  Sekarang ni pasaran rumah lelong semakin meriah, antara tandanya ialah harga reserve price agak tinggi kerana permintaan yang semakin meningkat. Sangat penting untuk kita...
Sumber : pixabay.com

Bagaimana lelaki ini berjaya selesaikan hutang kad kredit RM11000 dalam masa 3 bulan?

    Kad kredit dikira sebagai "unsecured lending" atau pinjaman tanpa cagaran. Sesiapa yang layak, akan diberi had limit kad kredit yang biasanya sebanyak 3-4 kali...

Perkara basic tentang CCRIS dan CTOS yang anda harus tahu

Ada yang masih keliru antara CCRIS dengan CTOS? #1: CCRIS ( Central Credit Reference Information System atau Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat) Ianya adalah sistem...

Tahu tak anda boleh keluarkan KWSP (EPF) untuk 4 tujuan perumahan ini?

Pernah semak penyata tahunan KWSP korang tak? Dah berapa banyak yang terkumpul? Jika dah banyak, tahniah. Jika masih belum banyak, tak apa. Tahu tak dengan...

Kenapa anak muda digalakkan untuk beli rumah secepat mungkin?

  "Kenapa anak muda yang harus membeli rumah secepat mungkin?" Untungnya mereka yang masih bergaji bawah RM3,000. Mereka masih dalam kategori golongon yang bernasib baik. Kenapalah...
Sumber gambar : hplawsd.com

Lelaki ini kongsi perkara penting pelabur newbie perlukan untuk beli rumah

Lagi awal anda mula merancang langkah untuk beli rumah, lebih baik. Yang suka cari alasan tu, lambat-laun akan rasa rugi juga. Sekadar berpesan supaya...
Sumber gambar : www.bankforeclosing.com

7 risiko besar yang pelabur lelong newbie harus tahu sebelum terperangkap

Sekarang ni market tengah meriah, reserve price dah tinggi, orang bid melebihi market value! Jadi meh saya share balik untuk kengkawan newbie saya. Ini serba...

5 tips untuk ‘fresh graduate’ mudah dapat kerja

Ini adalah antara tips yang saya ingin kongsikan, yang mungkin boleh meningkatkan keboleh-pasaran diri anda di Professional Job Market.   #1: Resume/ CV mesti "Precise &...

3 langkah persediaan yang anda harus buat sebelum mula melabur

Nak mula melabur, bukan boleh main terjah je. Silap hari bulan, boleh melebur. Tak usah gopoh melabur kalau kita tak lengkapkan diri dengan ilmu terlebih...