Tuesday, December 18, 2018

Pengurusan Kewangan

6 panduan kewangan yang anda kena mulakan sebelum terlambat

Bila dengar real case orang yang ada masalah kewangan, memang rasa tragis betul. Orang lain cuma mampu bagi pendapat atau nasihat. Yang boleh ubah cuma...

Macam mana nak menyimpan untuk deposit rumah dalam masa 3 tahun?

  Hampir semua orang berimpian nak ada rumah sendiri. Paling kurang sebiji rumah atas nama sendiri. Kan? Sama ada rumah untuk kegunaan sendiri ataupun pelaburan,...

Bina tabung pendidikan anak RM38K dengan konsisten simpan RM100 sebulan

Bila dah ada anak, macam - macam yang kita akan fikirkan untuk sediakan kepada mereka. Kalau boleh nak bagi yang terbaik. Betul? Antara perkara yang kita...

Applikasi untuk monitor hutang orang yang anda patut install sekarang

"Kau bayar dulu. Nanti aku bayar" Pernah tak korang berdepan situasi macam di atas? Keluar dengan member, korang yang keluarkan duit dulu. Tapi last-last kawan...

Bergantung pada allowance belajar-gadis ini buktikan boleh menyimpan

Dari pengalaman orang lain, banyak yang kita boleh belajar dari mereka. Apa yang baik untuk kita ikut, kita buat. Apa yang tak elok, kita...
Sumber : thesuccessfulbuilder.com

7 Panduan Menuju Kejayaan Pengurusan Kewangan : Amalkan Formula S.E.B.E.L.A.S.

 Sekarang ni, serba serbi pakai duit. Nak masuk tandas pun kena bayar dulu sebelum boleh masuk. Belum lagi perbelanjaan peribadi. Memang sah-sah guna duit. Kalau...

10 sebab kenapa loan anda boleh direject oleh pihak bank

Bila bank reject permohonan loan kita, mestilah kita rasa tak best kan? Namun, sebelum kita nak rasa tak best tu, sebenarnya bukan 100% salah...
Sumber : Encik Kamal

Macam mana nak bida dan beli kenderaan lelong?

Biasa kita baca proses membeli rumah secara lelong saja kan? Macam mana pula jika kita berminat nak membida kenderaan lelong? Apa proses yang kita perlu tahu? Hari...

7 tips bagaimana nak tingkatkan tabung simpanan 2018

  Tahun 2017 baru je berlalu pergi. Macam mana dengan awal tahun 2018 korang? Dah sedia untuk buat lebih baik? Apa saja yang kita dah lalui...

7 cara menyimpan dengan bijak bagi anda yang baru nak bermula

Nak mula menyimpan, memang bukan senang. Cuma ingat satu perkara ni. Tak mulakan menyimpan sekarang, nak guna duit apa bila kita berdepan dengan sesuatu...