Tuesday, December 18, 2018

Pengurusan Kewangan

Sumber gambar: pixabay.com

Maksud kod dalam laporan CCRIS yang anda harus ambil tahu

Korang biasa dengar CCRIS atau nama panjang dia Central Credit Reference Information System kan. Dah ramai yang share pasal CCRIS ni kat FB.Termasuk la...

Nak kumpul duit cara sempoi tanpa perlu pening kepala? Ikuti 10 cara kumpul duit...

  Meh saya kongsikan cara-cara mudah dan praktikal yang saya amalkan untuk kumpul duit dengan lebih cepat. Bak kata Syaheizy Sam, "Di mana ada kemahuan, di...

Nak berjaya menyimpan walaupun bergaji bawah 1K? Baca 7 tips menarik ini.

  "Gaji aku ciput la, macam mana nak menyimpan." "Nak makan pun sakit, inikan pula nak menyimpan." "Gaji 3K bolehlah la nak simpan, gaji aku 1K je." *** Itu...

Nak beli rumah secara tunai? Ini jawapannya

Dengan sedikit kreativiti membeli hartanah tanpa pinjaman bank atau dengan kata lain beli secara tunai boleh di lakukan jika mahu. Hartanah yang Abam D maksudkan...

7 cara menyimpan dengan bijak bagi anda yang baru nak bermula

Nak mula menyimpan, memang bukan senang. Cuma ingat satu perkara ni. Tak mulakan menyimpan sekarang, nak guna duit apa bila kita berdepan dengan sesuatu...

5 jangan yang perlu dielakkan masa ekonomi gawat

Ekonomi sekarang tengah sakit. Sebelum ekonomi diri dan keluarga kita pun turut sakit, pastikan kita tak buat 5 perkara di bawah ni: Perkara #1 JANGAN...

10 Matlamat Kewangan Anak Muda Sebelum Mencapai Usia 30 Tahun

  Usia muda kita sangat berharga. Apa yang kita buat di usia muda akan memberi kesan kepada kita di usia tua kelak. Orang hipster dan...

11 tips pengurusan kewangan peribadi yang anda harus tahu

Pengurusan kewangan peribadi adalah kunci bagi pastikan kita tak terlibat dengan masalah kewangan yang serius. Siapa yang pandai uruskan kewangan peribadi, dia akan lebih 'bersedia'...

Fokus sekarang untuk survival, pesan Dato’ Ramly Burger

Hari ni saya berpeluang jumpa Dato' Ramly Mokni, pengasas Ramly Burger. Tak ramai orang kenal Dato' Ramly, kalau selisih kat jalan pun memang orang...

Nak tambah pendapatan lebih untuk sara hidup? Buat 10 tips berkesan ni untuk tingkatkan...

Apa yang boleh di lakukan kalau korang berpendapatan rendah seribu dua sebulan. 1. Terima hakikat realiti hidup bukan mimpi berfantasi macam drama slot akasia ,...