Tuesday, February 25, 2020

Artikel

5 point penting bagi yang berbisnes. Wajib baca sampai habis

  Ramai mereka yang berbisnes kat luar sana tidak mempunyai proper documentation untuk memudahkan mereka mohon loan di bank. Jangan pandang remeh, ianya penting untuk...

Rumah dah serah kunci namun tiada air dan elektrik. Apa nak buat?

Bila kita membeli rumah dengan pemaju, mestilah kita harapkan proses berjalan lancar. Tambah lagi kalau beli rumah pertama. Kan? Namun bagaimana jika rumah tersebut tak...

“Konsep apa aku nak hias rumah ni?” – Amir

Dah berjaya memiliki rumah sendiri? Tahniah kami ucapkan sebab korang dah berjaya capai apa yang korang nak. Bila dah ada rumah sendiri ni mestilah rasa...
Sumber : Shopify

3 arah trend yang anda wajib tahu jika anda newbie dalam pelaburan

Kawan Baik anda: Trend Kali ini saya nak kenalkan dekat korang semua dengan kawan baik kita, Encik Trend. Sebagai seorang pedagang mahupun pelabur, kita kena...

Dah sign SNP, tiba-tiba salah satu pihak taknak teruskan jual beli. Apa nak buat?

Dah penat penat view rumah, sign SNP, sekali salah satu pihak main tarik tali tak nak teruskan proses seterusnya. Agak-agak cuak tak? Mestilah cuak. Tambah...

3 tahun, ada simpanan RM18K. Macam mana nak buat?

Baru mula bekerja dan pegang duit sendiri, mestilah nak enjoy sikit kan? Dah penat-penat belajar, dapat pegang duit sendiri, lagilah bertambah rasa gembira. Tak salah...
Sumber gambar : Shopify

Menganalisa Saham : Fundamental Analysis vs Technical Analysis

  Dalam pelaburan saham, terdapat dua pecahan aliran menganalisa iaitu aliran Fundamental analysis dan aliran Technical analysis. Kedua-duanya memainkan peranan yang penting bagi seorang pelabur...

10 golongan target scammer sindiket penipuan. Hati-hati.

Isu tentang scammer dan sindiket penipuan ni tak pernah surut ditelan masa. Mesti ada je. Hilang satu isu, muncul yang baru. Kita mestilah taknak terjebak...

7 jenis tabung bagi anda yang bekerja sendiri mengikut tertib kewangan

Bila bekerja sendiri dan tak ada gaji tetap, lagilah kena aware tentang kewangan. Setuju? Banyak tips-tips kewangan yang orang berikan. Tinggal korang nak sedut ilmu...

Apa yang perlu dibuat apabila salah seorang daripada joint loan meninggal dunia?

Antara impian ramai orang adalah nak beli rumah. Betul? Banyak proses yang terlibat semasa pembelian hartanah. Antaranya adalah housing loan. Ada yang buat joint loan bersama...