Saturday, September 21, 2019

Hartanah

Mulakan langkah beli rumah pertama sekarang

+ Ada orang tak suka orang muda beli rumah seawal usia. + Ada yang bangga guna duit mak ayah beli rumah pertama. +Jangan kecewa, kekalkan usaha...

Alasan orang tak boleh beli rumah waktu muda

Baru baru ni saya tengok ada post popular di yang cuba nak justify kenapa pelabur hartanah patut berhenti daripada tegur orang lain dan galakkan orang...
Sumber gambar : bankingexchange.com

Lelaki ini kongsi bagaimana nak semak nilai pasaran sebelum membeli rumah pertama

Pasti korang rasa teruja kan bila dapat offer rumah pada harga yang murah? Rasa laju je nak setel proses beli rumah cepat cepat. Tapi nanti dulu!...

Kenapa rumah belum siap tapi pembeli sudah dapat rumah yang ada CCC?

  Sejak kebelakangan ini, saya terima beberapa aduan daripada pembeli rumah yang dalam pembinaan yang mendakwa pemaju telah serahkan milikan kosong rumah kepada mereka, sedangkan...

8 perkara penting tentang bumbung rumah yang anda harus tahu sebelum tersalah beli

  Sedikit perkongsian penilaian rekabentuk bangunan untuk kediaman yang selesa. Perkara yang paling utama dan memakan belanja yang paling tinggi dalam pengubahsuaian adalah bumbung. Jadi,...

Ini cara untuk anda beli rumah tanpa pinjaman bank

Dengan sedikit kreativiti membeli hartanah tanpa pinjaman bank atau dengan kata lain beli secara tunai boleh di lakukan jika mahu. Hartanah yang Abam D naksudkan...