Saturday, September 21, 2019

Hartanah

Jangan beli hartanah dalam masa 2 tahun ni?

Salam semua. Dari semalam sampai hari ni ramai yang tag saya berkenaan cadangan Prof Hoo Kee Ping yang menyarankan anak muda supaya tak membeli hartanah...

Rumah sendiri – sewa atau beli?

Salam subuh dan selamat pagi semua. Saya jarang galakkan kita menyewa kerana saya lebih gemar memiliki hartanah yang kita duduki dan pakai sendiri. Tetapi,...

Anda nak jadi orang berjaya? Baca perkongsian perkara yang anda perlu lakukan ini.

Orang lain bekerja, kita sibuk berFacebook. Orang lain kerja sampai jam 8 mlm, kita 5.45pm dah tunggu kat depan punch card nak balik. Lepas tu...

Realiti yang perlu anda tahu tentang larangan membeli hartanah

Bila cerita pasal beli hartanah, macam macam pendapat dan nasihat yang pelik kita akan tengok dikongsikan di Facebook. Sebagai contoh : 1. Jangan beli hartanah...

Jangan beli rumah waktu muda

Salam semua. Ramai yang tanya pendapat saya mengenai saranan yang menyuruh orang muda supaya jangan membeli rumah sewaktu muda. Saya sebenarnya malas nak komen...

Harga rumah makin mahal? Baca perkongsian dari pakar hartanah ini.

Semalam, saya ada baca NsT berkenaan pasangan yang late-20an bercerita mengenai kesengsaraan mereka untuk membeli rumah pertama yang bernilai rm450,000. Tapi saya tak kisah...