Hartanah

Panduan ciptakan deposit rumah

Bagi menghasilkan simpanan RM15 000 untuk deposit rumah berharga RM100 000 bukanlah mudah. Ciptakan matlamat kewangan 3 tahun dari sekarang. Pecahkan jumlah tersebut...

7 panduan membeli hartanah bagi newbie. No #1 paling penting

Sebelum menceburi hartanah, sangat penting untuk kita tahu kemampuan kita. Tambah lagi bagi newbie. Jangan gopoh untuk terjun dalam hartanah jika kita masih zero. Kami...

10 perkara tentang rumah busuk yang anda patut tahu sebelum mula membelinya

  Orang biasa, dia akan pandang rumah busuk dan rosak sebagai jijik. Tapi pelabur hartanah nampak rumah busuk tu peluang untuk buat untung segera. Jom...

Perbandingan rumah mampu milik yang anda harus tahu sebelum memilih membelinya

  Rumah Mampu MilikĀ  - Syarat gaji di antara RM2,500 hingga RM10,000 (KL) atau RM3,000 hingga RM8,000 (Selangor). PR1MA VS RumaWIP VS Rumah Selangorku 1) PR1MA Perbadanan PR1MA Malaysia...
Sumber gambar : Ir Ajak

5 sebab kenapa pelabur ini tak kisah wangikan rumah busuk

Ramai orang masuk tak tahu apa kelebihan wangikan 'rumah busuk' ni. Memang nak bagi wangikan tu bukanlah sesuatu yang mudah. Tapi tak mustahil pun. Yang...

Nak beli rumah tapi takut? Baca panduan beli rumah pertama ini sampai habis

Bagi seorang yang newbie dalam hartanah, takut merupakan perkara biasa. Macam-macam fikir. Yelah, beli rumah bukan macam beli sayur kan? Kena hati-hati. Tersalah langkah,...

Jana pendapatan sampingan dengan melabur dalam rumah low cost. Ikuti perkongsian berkesan dari pakar...

1. Nak beli untuk duduk sendiri okay, untuk pelaburan pun okay. Carilah di kawasan hotspot contohnya di Shah Alam, Damansara Damai, Bandar Seri Permaisuri...

15 pihak yang dapat manfaat melalui pembelian rumah busuk

'Rumah busuk' memang tak ramai yang pandang. Ye lah, rupa pun tak se gah macam rumah lain kan? Nak bagi cantik dan elok balik memang...

Anda nak jadi orang berjaya? Baca perkongsian perkara yang anda perlu lakukan ini.

Orang lain bekerja, kita sibuk berFacebook. Orang lain kerja sampai jam 8 mlm, kita 5.45pm dah tunggu kat depan punch card nak balik. Lepas tu...

Rumah sendiri sebelum 30 tahun? Realiti atau dongeng? Ikuti tips penulis ini.

Cabaran beli kediaman sebelum usia 30 an. Jangan merungut lagi kediaman mahal, mari kita berusaha. Buat satu Tabung Rumah Impian. Lebih hebat jika kita...