Friday, April 19, 2019

Hartanah

7 sebab mengapa anak muda belum mampu membeli rumah pertama

Ini adalah pengalaman saya  berdasarkan mesej FB yang diterima daripada followers yang mengadu mengenai masalah mereka.   1. Gaji Yang Terlalu Rendah Ramai yang tidak berkemampuan untuk...

Formula kepadatan penduduk yang pelabur newbies perlu tahu sebelum memilih hartanah yang sesuai

  Kanal pernah beberapa kali mendapat PM yang bertanya tentang formula density/kepadatan penduduk. Harini Kanal akan cerita serba sedikit tentang density. Formula density adalah untuk mendapat...

Mulai 1 Jan 2017, rumah pertama bernilai RM300K ke bawah dikecualikan daripada bayaran duti...

  Tahukah anda, mulai 1 Jan 2017, untuk pembelian rumah pertama yang bernilai RM300K KEBAWAH, anda akan DIKECUALIKAN daripada bayaran duti setem pindah milik dan...
Sumber gambar : bankingexchange.com

Lelaki ini kongsi bagaimana nak semak nilai pasaran sebelum membeli rumah pertama

Pasti korang rasa teruja kan bila dapat offer rumah pada harga yang murah? Rasa laju je nak setel proses beli rumah cepat cepat. Tapi nanti dulu!...

10 perkara tentang rumah busuk yang anda patut tahu sebelum mula membelinya

  Orang biasa, dia akan pandang rumah busuk dan rosak sebagai jijik. Tapi pelabur hartanah nampak rumah busuk tu peluang untuk buat untung segera. Jom...

5 sebab kenapa anda perlu beli 2 biji rumah RM150K berbanding beli sebuah rumah...

  Beli 2 buah rumah berharga RM150K sebuah lebih baik dari beli sebuah rumah RM300K. Nak tahu kenapa? Jom baca 5 sebab kenapa perlu ambil kira...

Apa perbezaan antara sublet dan sublet premium? Ketahui jawapannya melalui artikel ini.

  Antara perkembangan positif yang menarik minat belia dalam bidang hartanah secara tidak langsung sekarang ialah melalui sublet. Kenapa saya cakap secara tidak langsung, kerana...

Bolehkah anda sebagai pembeli rumah membatalkan perjanjian jual beli dengan pemaju?

  Ramai pembeli rumah bertanyakan kepada saya, bolehkah mereka membatalkan perjanjian jual beli yang telah ditandatangani dengan pemaju? Alasan yang diberikan Antara alasan-alasan yang biasa diberikan oleh...
Sumber gambar : pixabay.com

7 jenis booster penarik pelabur memilih sesuatu hartanah

Tanyalah mana mana pelabur hartanah tentang catalyst dan booster hartanah, sudah tentu mereka berjaya menyenarai catalyst tersebut dengan pantas. Element element tipikal yang menjadi...

Anda nak jadi orang berjaya? Baca perkongsian perkara yang anda perlu lakukan ini.

Orang lain bekerja, kita sibuk berFacebook. Orang lain kerja sampai jam 8 mlm, kita 5.45pm dah tunggu kat depan punch card nak balik. Lepas tu...