Monday, October 15, 2018

Artikel

5 point penting bagi yang berbisnes. Wajib baca sampai habis

  Ramai mereka yang berbisnes kat luar sana tidak mempunyai proper documentation untuk memudahkan mereka mohon loan di bank. Jangan pandang remeh, ianya penting untuk...

Rumah dah serah kunci namun tiada air dan elektrik. Apa nak buat?

Bila kita membeli rumah dengan pemaju, mestilah kita harapkan proses berjalan lancar. Tambah lagi kalau beli rumah pertama. Kan? Namun bagaimana jika rumah tersebut tak...

“Boleh tak saya nak melabur dalam unit trust menggunakan KWSP?”- Ain

"Boleh tak saya nak melabur dalam unit trust menggunakan kwsp?"   Jawapannya sudah tentulah boleh. Namun begitu, ia bergantung kepada berapa yang kita ada dalam KWSP...

7 perkara yang boleh merosakkan tabung simpanan anda

"Dah pegang duit sendiri ni, ape salahnya self-reward. Dah kerja penat penat kot" Ini antara ayat femes yang biasa keluar. Tak salah nak self reward....

7 nasihat kewangan untuk anak muda

Kewangan, jika tak jaga dengan elok, ada peluang untuk jadi tak terurus. Jika kita baru nak bermula dari bawah, mulakan saja. Sebelum ni tak pandai...

“Konsep apa aku nak hias rumah ni?” – Amir

Dah berjaya memiliki rumah sendiri? Tahniah kami ucapkan sebab korang dah berjaya capai apa yang korang nak. Bila dah ada rumah sendiri ni mestilah rasa...
Sumber : Syafieqah A'lya

ASB Financing untuk newbies

Buat korang yang serius nak tahu tentang ASB Financing dan teknik-teknik yang boleh digunakan, jom hadamkan perkongsian power dari Cik Syafieqah A'lya ni. Semoga bermanfaat. - Pengenalan tentang...

Boleh ke nak masuk rumah awal tapi urusan jual beli tak setel lagi?

Bila dah berjaya beli rumah, memang rasa seronok. Kalau boleh nak cepat-cepat masuk rumah. Betul? Namun, boleh ke tak sebenarnya kita sebagai pembeli minta kunci...
Sumber : Syafieqah A'lya

Macam mana orang tak bergaji tetap boleh beli rumah? Wajib baca sampai habis.

Nak capai apa yang kita impikan, serius boleh. Yang penting, kita kena lah berusaha. Cari ilmu dan belajar dari pengalaman orang. Percaya pada diri sendiri. Untuk...

“Tanah pusaka banyak nama. Bahagian makin kecil. Macam mana nak setel?”- Imran

Bila masuk bab pengurusan harta, banyak perkara yang kita kena ambil ambil kira. Salah satunya adalah apabila tanah pusaka ada banyak nama. Kalau tersalah urus,...